Teden pisanja z roko 2024

Teden pisanja z roko 2024

Znano je, da vedno več tipkamo in vedno manj pišemo z roko. Nevrologi in psihologi opozarjajo, da to ni dobro. Zato se poraja vedno več organiziranih spodbud za več pisanja z roko. Ena od teh je tudi Teden pisanja z roko 2024, ki se začenja prav danes in bo trajal do petka, 26. 1. Letos je v Teden prijavljenih 329 ustanov z več kot 50.000 udeleženci. Tudi v Hiši dobre volje v Komnu se bomo v sredo na Urici pisanja z roko pridružili tej iniciativi. Osrednja tema je: Zapis časa o nas.

Pisanje z roko je več kot uporaba pisala. Je fina motorična spretnost, ki jo najlažje ohranjamo tako, da pišemo. Dokazano je, da si več zapomnimo, če pišemo z roko, da ustvarimo več idej, da traja naša pozornost pri pisanju z roko dalj časa, da ohranjamo naše možgane v dobri formi tudi, ko smo starejši. Če napišemo čestitko ali zahvalo z roko, izražamo s tem več spoštovanja in naklonjenosti, kot če bi ga natipkali.

Teden pisanja z roko poteka v organizaciji Društva Radi pišemo z roko, ki smo ga ustanovili leta 2017. Bila sem več letna predsednica, sedaj pa častna članica Društva.

Saj res, ste napisali kakšno čestitko za božično novoletne praznike z roko? Več kot jih napišeš, več jih dobiš. Letos bo še veliko praznikov in rojstnih dni. Razveselite prijatelje in sorodnike, napišite jim čestitko z roko! Čestitke iz poštnega nabiralnika so redka dobrina. In vse redke dobrine imajo visoko ceno. :)

Imate vprašanje?